-->

Valkoiset pellavalakanat

maanantai 13. maaliskuuta 2017En ole oikeastaan ikinä kärsinyt suuremmista nukahtamisongelmista tai erityisen huonoista yöunista (ellei lasketa kanssanukkujieni herättelyä unissa puhumisellani, joka on ihan oma lukunsa!), mutta viime aikoina väsymys on toden teolla piirtänyt silmien alle tummat varjot. Sain jouluna diagnoosin koko syksyn jatkuneille kipuiluille ja oireille, joka samalla antoi syyn tälle unen määrästä riippumattomalle väsymyksen tunteelle. 

Alkuvuoden mittaan päätinkin panostaa itseeni vielä enemmän tekemällä sängystä maailman mukavimman turvapaikan, josta ei tekisi mieli lähteä ikinä. Joutsenen untuvapeittoa on tullut käytyä jo ihastelemassa sekä tunnustelemassa sopivaa paksuutta, mutta ennen rahojen keräämistä siihen oli hyvä aika hankkia uudet lakanat. Koko makuuhuoneen valtasi kertaheitolla rauhallisuuden tunne - miksi en ole ennen omistanut kokovalkoisia pellavalakanoita?


Erinomainen budjettiratkaisu löytyi Ikeasta, parivuoteen pellavapussilakana kustansi vajaat kahdeksankymppiä. Pitkäaikaisia ja positiivisia käyttökokemuksia näistä löytyi kätevästi kaveripiiristä, mikä helpotti huomattavasti ostopäätöstä. Normaalistihan syynään ainakin parin viikon ajan kaikki mahdolliset käsiini saatavat arvostelut tuotteesta kuin tuotteesta.. Samalla kotiutin muutaman Ikean satiinipuuvillaisen aluslakanan, jotka vaikuttavat lyhyen käytön jälkeen varsin päteviltä hintaisiksiin. 

No mutta, kyllä näiden pellavalakanoiden alla nukuttaa! Parina ekana iltana vierestä kuului hiljaista valitusta siitä, kuinka nämä pistelee, mutta reilun viikon aikana pellava on pehmentynyt ihanasti (eikä vain omasta mielestäni). Tulipahan ensimmäistä kertaa kokeiltua mankelointiakin taloyhtiön pyykkituvalla. Kieltämättä lopputulos oli niin sileä ja ero selkeä suoraan pyykkinarulle heitettyyn pellavalakanaan, että kyseinen operaatio voi olla edessä jatkossakin. Ainakin toisinaan.

12 kommenttia :

 1. Heippa! Blogisi oli uusi tuttavuus minulle, mutta olipas hyvä kun tänne eksyin. Ihania kuvia ja tunnelmia, täytyy jäädä seurailemaan!

  Pellavalakanat ovat kyllä ihania. Ja tosiaan silitys tai mankelointi nostavat ne vielä ihan uusiin sfääreihin. Olisi aika kiva omistaa mankeli, vaikka epäilen kyllä kuinka ahkerasti sitä jaksaisin loppujen lopuksi käyttää...:) Mutta olisipa kyllä ihanaa sujahtaa joka ilta mankeloituihin lakanoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihana kuulla Maija! Tykkäilen kovin siun blogista ja ihailen aina upean laadukkaita kuviasi, joten tämä kommentti ilahdutti suuresti :)

   Kyllä mankeloitu lakana on pientä arjen luksusta! Mutta sepä se, vaatii kyllä oman aikansa ja vaivansa. Tuollaisen jättikokoisen lakanan taitteluun tarvitsen itse vielä väistämättä toisen käsiparin, ei ihan tuosta vaan taitu mankeliin sopivaksi :D

   Poista
 2. Ihanat lakanat ja ihana tuo kaappi! :) Mistä se on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lakanat on kyllä olleet nappiostos, suosittelen ehdottomasti noita mikäli budjettiversiota etsii! Kaappi on omaa suunnittelua ja isän valmistama :)

   Poista
  2. On kyllä hieno, taitava isä. :)

   Poista
  3. On kyllä hieno, taitava isä. :)

   Poista
 3. Meille tuli uudet tyynyt ja peitto Ikeasta.En muuten nävnyt tätä tuplapeitteen pussilakanaa pellavaisena.Mutta jospa ens kerralla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missä Ikeassa kävit? Näitä ei nimittäin ainakaan Vantaalla ollut, tarkistin onneksi etukäteen ja tiesin mennä suoraan Espoon Ikeaan lakanoiden perässä :)

   Poista
 4. En löytänyt Ikean sivuilta tietoa valmistusmaasta, Kiinastako tulevat? Ovat kyllä selvästi halvemmat kuin eurooppalaiset: http://bluefields.fi/fi/tuote/pellava-pussilakana-ja-tyynyliina-valkoinen

  Itse en ole ikinä huomannut, että pellavalakanat pistelisivät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmistin vielä pesulapusta, Kiinassa ovat valmistettu! Kyllähän eurooppalainen pellava on selkeästi kalliimpaa Kaukoidässä tuotettuun verrattuna, ja varmasti laadussa on eroja. Olisikohan melkein kaikissa eurooppalaisesta pellavasta valmistetuissa tuplapussilakanoissa hinnat alkaneet noin 200 eurosta, joka itselleni tuntuu ihan hurjalta hinnalta!

   Hyvä jos kohdallesi ei ole sattunut lainkaan pisteleviä tapauksia, mitkä pellavalakanat sinulla on käytössäsi? :) Joidenkin olen kuullut sanovan jopa kalleimmistakin pellavoista, että karheus häiritsee ainakin alkuun paljaalla iholla.

   Poista
  2. Anonyymi14.36

   Hei Sanna, kiitos vaivannäöstä! Itse ostin ensimmäiset pellavalakanani Italian-matkalta, ja lakanat oli myös valmistettu siellä. Hinta oli Ikeaan verrattuna moninkertainen, mutta lakanat ovat tuntuneet alusta saakka sileiltä, samoin kuin omistamani pellavavaatteet. Toisaalta minulla on vanhoja rohdinpellavapyyhkeitä, jotka tuntuvat vieläkin karheilta, joten kankaaseen käytetyn pellavan laatu selvästi vaikuttaa tuntumaan.

   200 euroa on paljon rahaa, mutta siitä italialaisten lakanoiden ostosta on jo kymmenkunta vuotta, ja lakanat ovat olleet kovassa käytössä... monetkohan puuvillalakanat olisi sinä aikana pitänyt hankkia?

   Poista
  3. Oi, uskon noiden italialaisten lakanoiden palvelevan sinua vielä pitkään! Ja ovat varmasti ihana muisto reissusta. Uskon, että juuri ylellisemmissä tuotteissa onkin käytetty sitä sellaista silkkisen tuntuista pellavaa, joka myös laskeutuu ihan eri tavalla. Toisaalta vaikka käsipyyhkeissä karhea laatu on varmasti ihan paikallaan.

   Muotoilin asian ehkä vähän väärin: oikeasti laadukkaasta ja jopa vuosikymmeniä kestävästä tuotteesta 200 euroa ei ole lainkaan paljon, mutta itselleni sellaisen summan käyttäminen lakanoihin olisi tällä hetkellä mahdotonta :)

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.
KYLÄSSÄ © , All Rights Reserved.
BLOG DESIGN BY Sadaf F K.