-->

Perjantain parhaat / vko 11

perjantai 17. maaliskuuta 2017
Mona Isotuvan Pine Lip Balm

Finnish Design Shopin järjestämän FDS Award -muotoilukilpailun voitti tänä vuonna Mona Isotupa Pine Lip Balm -konseptillaan. Kyseessä on ekologisesti tuotettu huulirasva, jonka rasia on valmistettu suomalaisesta männystä ja raaka-aineiden joukostakin löytyy luonnonmukaista mäntyöljyä. 

Tämä on varmasti kaunein huulirasvapakkaus, jonka olen koskaan nähnyt! Olen ehkä maininnutkin blogissa aiemmin suuresta rakkaudestani puuta kohtaan. Erityisesti viehättää ajatus siitä, että rasiaa voisi itse huulirasvan loppumisen jälkeen käyttää myös muuhun tarkoitukseen. Toivottavasti näemme konseptin mukaisia tuotteita enemmänkin tulevaisuudessa!

Kuva: Finnish Design Shop


Timberwise Design Project

Pääsin tällä viikolla mukaan Timberwisen järjestämälle kevätretkelle, jossa päästiin tutustumaan yrityksen tehtaaseen ja showroomiin Loimaalla. Samalla saimme kuulla kotimaisen parkettivalmistajan yhteistyöstä muotoilijoiden Harri Koskinen ja Ville Kokkonen kanssa. Tämän vuoden Habitaressa tullaan julkaisemaan kaksi uutta mallistoa, joista ensimmäinen tuo esille Timberwisen tuotteiden monimuotoisuutta seinä- ja lattiakäytössä. Ville Kokkosen suunnittelema seinämallisto herätti heti kiinnostukseni - kuinka erilaisia mahdollisuuksia seinän rakenteen, puun ominaisuuksien sekä valojen  ja varjojen yhdistelmät voivatkaan tarjota. Harri Koskisen suunnittelemassa lattiamallistossa leikitellään erilaisilla linjoilla ja parketin ladonnoilla, luvassa on kivan erilaisia muotoja! 

Timberwisen toisessa mallistossa, Twisessa, parkettien ylijäämä- ja hukkapalat otetaan toden teolla hyötykäyttöön. Koskinen ja Kokkonen tulevat suunnittelemaan myös huonekaluja ja kodin tuotteita, joissa tuo ylijäävä materiaali saa uuden elämän ja muodon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.
KYLÄSSÄ © , All Rights Reserved.
BLOG DESIGN BY Sadaf F K.